Róza Esküvő


A tartalomhoz

Főmenü:


Demjén és Róza Eskövö


A több évtized tapasztalatait összegyűjtve anyakönyvvezetőként készítettem el Demjén Ferenc előadóművész dalainak felhasználásával a " Demjén és Róza Esküvő" CD -t. E lemez egy teljes körű esküvői szertartást tartalmaz. Hiszen minden jegyespár életében a tervezgetést felváltja a határozott döntés pillanata, amikor kitűzik a házasságkötés időpontját, tervezgetik az esküvői szertartást. Ehhez nyújt segítséget e CD lemez, hogy az esküvőjük milyen szertartási elemeket tartalmazzon. Boldog izgalommal várják, hogy végre eljöjjön a nagy nap, az egyszeri, a megismételhetetlen, ahol mindazok jelenlétében, akiket szeretnek, és számukra fontosak, kihirdessék összetartozásukat.

Demjén Ferencet idézve: "Most kell eldöntenem, Te kellesz, vagy a végtelen"


E jeles napon a CD felépítése a vendégek megérkezésétől követi az ifjú pár minden lépését, hiszen ez az a pillanat, amikor a közös útra lépnek. E szertartás sok meghitt pillanatot idéz fel eddigi életükből, ami most eggyé válik. - Szüleik szemében könny csillog, a féltett, vigyázott gyermek útjára indul, elhagyja a szülői házat.

A CD oktatási céllal jött létre, módszertani útmutatóként szolgál a felsőoktatásban, valamint az anyakönyvvezető képzésben. Továbbá segíti az anyakönyvvezetők munkáját abban, hogy egy újszerű szertartás lehetőségét ajánlják a házasulóknak.
E szertartást jó szívvel ajánlom mindazoknak, akik a jövőben esküvőjük színvonalát, eleganciáját szeretnék emelni ilyen tartalmú ünnepséggel.
Előre egyeztetett időpontban, és helyszínen vállalom "Demjén és Róza Esküvő", megtartását, valamint egyedi igény szerinti elképzelés megvalósítását

HOGYAN ZAJLIK A SZERTARTÁS?

Amikor megérkeztek a szertartás helyszínére, vár Benneteket az ünnepség háziasszonya aki a tanúkkal és a vendégeitekkel együtt a ceremónia helyszínére kísér, és elmondja a szertartás menetét.

Várakozó zene:

A ceremóniára érkezett vendégek helyet foglalnak, és várják,
hogy bevonuljatok, az ő szórakoztatásukra szól a "várakozó zene".

Bevonulás:

 • A bevonulás az általatok előzőleg kiválasztott "bevonuló zenére" történik.
 • Majd a részetekre kijelölt helyen helyet foglaltok, meghallgathatjátok az előzőleg kiválasztott verset.


Hivatalos rész:

 • Az anyakönyvvezető által elmondott hivatalos rész következik, kimondjátok a várva várt "igen"-t. A házasságotokat az aláírásotokkal hitelesítitek, mely idő alatt az ide választott zene szól.


Gyűrű:

 • Az aláírás után az összetartozás jelképének a jegygyűrűnek a felhúzása, következik, melynek formája karika, a végtelenség szimbóluma.


Homoköntés:

 • A homokba rejtett kő szimbolizálja számotokra a szilárd, és időtálló kapcsolatot.
 • Alatta zene szól.( Új szertartási elem)


Ünnepi beszéd, szülők köszöntése: (Anyakönyvvezető/ceremóniamester)

 • Beszél a szeretetről, hűségről, megbecsülésről, egymás tiszteletéről, a boldog és gondterhes időkről és azok kezeléséről. Beszél az önzetlen szülői szeretetről aminek részesei voltatok, és lesztek.
 • Ekkor köszönthetitek szüleiteket a hála és szeretet virágaival. (1-1 szál, vagy csokor, választás szerint)
 • A szülő-köszöntő alatt zene szól, választásotok szerint.Gyertyagyújtás:

 • A gyertyagyújtás három gyertyával történik, melyből kettő ég a szertartás alatt , és ezzel kell meggyújtani a harmadik szál gyertyát, amely a közös életutat jelképezi. Alatta zene szól.


Pezső, gratuláció:

 • Az ünnepség végezetével a ceremóniamester (anyakönyvvezető) átnyújtja a házassági anyakönyvi kivonatot és ha szeretnétek, pezsgős koccintással zárulhat a ceremónia.
 • Végül következhet a véget nem érő gratuláció, természetesen az általatok kiválasztott zenére.
 • Az előzőekben leírt szertartási elemek ajánlatok, nem kötelezőek, választhatóak!Copyright 2009 , Minden jog fenntartva! | rozaeskuvo@gmail.com

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe